Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με Α-10 και Apache για τον έλεγχο του Στενού του Hormuz

Επίθεση με Α-10 και Apache για τον έλεγχο του Στενού του Hormuz
Τα A-10 έχουν ήδη αναπτυχθεί στο νότιο μέτωπο και πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον ταχύπλοων σκαφών στο Στενό του Hormuz, ενώ τα Apache εντάχθηκαν επίσης στην επιχείρηση
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποίησαν επιθετική αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών εφόδου A-10 και ελικοπτέρων Apache, για επιθέσεις εναντίον ιρανικών ναυτικών δυνάμεων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο πλαίσιο επιχείρησης αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας μέσω του Στενού του Hormuz υποστηρίζει Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα A-10 πλήττουν ταχύπλοα σκάφη στο στενό, ενώ τα ελικόπτερα Apache συμμετέχουν στην καταστροφή drones, τα οποία το Ιράν φέρεται να χρησιμοποιεί για επιθέσεις σε πλοία και υποδομές στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Dan Caine, «τα A-10 έχουν ήδη αναπτυχθεί στο νότιο μέτωπο και πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον ταχύπλοων σκαφών στο Στενό του Hormuz», ενώ τα Apache «εντάχθηκαν επίσης στην επιχείρηση».
Σημειώνεται ότι η εκστρατεία αποτελεί μέρος ενός πολυφασικού σχεδίου του Πενταγώνου για τη «μείωση των απειλών» από ιρανικά ταχύπλοα σκάφη, νάρκες και πυραύλους cruise στην περιοχή του Hormuz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης